Koloa Kauai Cacao Rum Spirit

Kakaový rum spirit, do kterého jsou používané Havajské kakaové pražené boby macerujíc se v rumu KOLOA. Z těchto bobů se následně dělá rumová čokoláda.

Info

Destilováno, smícháno a lahvováno společností Kōloa Rum Company Kalaheo, Kauaʻi, Hawaii, 40% ABV/80 Proof.

Kakaový rum Kōloa se vyrábí z čistého třtinového cukru, destiluje se v působivém 1 210 galonů (4 580L) velké, měděné destilační nádobě poháněné párou a řeže se filtrovanou vodou ze starověké hory Waiʻaleʻale.

Rum se destiluje 2x na 160 – 180 Proof.

Vzhled

Intenzivní čokoládová barva s bohatými hlubokými podtóny, připomínající fudge.

Vůně

Jemné květinové tóny s vyváženým ořechovým, ale nepřemáhajícím příjemným kakaovým aroma.

Poznámky k degustaci

Rum s příchutí kakaové čokolády je krémový s moka tóny a dokonce s 80-Proof  – což je součástí toho, co dělá tento rum tak jedinečným – má máslovou hladkou chuť, zvýrazněnou jemnými náznaky koření. Cesta se uzavírá kruhem s akcentem vyvážených kakaových zrn a příjemným silným kávovým závěrem.

OCENĚNÍ COCONUT RUM SPIRITU KOLOA

Platinum Medal – 2022 SIP Awards
Double Gold Medal – 2022 San Francisco World Spirits Competition
Double Gold Medal – 2022 TAG Spirit Awards